Belbus Krimpen enorm succes

06 november 2019 om 14:08 in Nieuws VW Bedrijfswagens Nieuws
Belbus Mdekoning

De belbus in Krimpen is een enorm succes. Of het nou voor de dagelijkse boodschappen, een bezoekje aan de tandarts, een kopje koffie bij een kennis of een middagje uit naar de breiclub is. De belbus haalt ouderen die slecht ter been zijn uit een isolement. M. de Koning is er trots op hier als sponsor deel van uit te kunnen maken.

“Als ik de belbus niet had, zat ik veel meer thuis. Nu voel ik me er veel meer bij betrokken. Ik ben onder de mensen”, aldus de 84-jarige Ada de Meijer. Drie keer per week maakt ze gebruik van de belbus; voor boodschappen, voor een lunch buiten de deur en voor haar wekelijkse groepsgesprek.

Van één naar drie bussen
Vijftien jaar geleden startte Krimpen met één belbus. Inmiddels rijden er drie prachtige Volkswagen Crafters, zes dagen in de week. Ook ’s avonds is de bus in te schakelen. De ritten worden telefonisch besproken en voor een artsbezoek hoef je alleen de heenrit te reserveren. De terugreis regelt de doktersassistent via de centrale.

Mogelijk door 75 vrijwilligers
De belbus in Krimpen wordt gerund door 75 vrijwilligers van wie de jongste 63 jaar is. De 76-jarige John van Dorsten is twee keer per week chauffeur en dat doet hij met veel plezier. “Het is dankbaar en fantastisch werk”, zegt hij met een glimlach. Veel van de vrijwilligers bij de belbus willen na hun pensioen graag actief blijven.

Betaalbaar
De belbus maakt jaarlijks 28 duizend ritten. Krimpen is een gemeente met veel ouderen die nog zelfstandig wonen. Voor hen is de belbus een uitkomst en goed betaalbaar. De contributie is zes euro per maand en per rit is het vijftig cent.

Wilt u zelf ook een steentje bijdragen? Kijk dan op de website van de belbus voor meer informatie!
Lees het hele artikel op Rijnmond.nl

Belbus Mdekoning

Beeld: www.rijnmond.nl