Batenburg Energietechniek BV de 1e onderneming met een ID. Buzz Cargo

Enthousiast over ID. Buzz Cargo en M. de Koning Autobedrijven

Batenburg Energietechniek hééft ‘m!

Capelle aan den IJssel – Batenburg Energietechniek BV is binnen het verzorgingsgebied van M. de Koning Autobedrijven de eerste onderneming met een Volkswagen ID. Buzz Cargo. De fraai gelijnde ‘Electric Vehicle’ wordt ingezet voor demonstraties van materialen en gereedschappen aan klanten van Batenburg Energietechniek door heel het land.

“De auto oogt prachtig met haar retro-glimlach naar het welbekende VW-busje van vroeger dagen”

“Deze ID. Buzz heeft alles wat we als bedrijf mooi en belangrijk vinden”, stelt Albert van Dalfsen, Hoofd Inside Sales & Warehouse van het in Capelle aan den IJssel gevestigde Batenburg Energietechniek. “De auto oogt prachtig met haar retro-glimlach naar het welbekende VW-busje van vroeger dagen. Daarnaast is de ID. Buzz voorzien van alle comfort en een range aan high-tech systemen op onder meer het gebied van veiligheid. En last but not least is de ID. Buzz duurzaam, vanwege haar elektrische aandrijving. Ook prettig: de actieradius ligt rond de 400 kilometer. Je kunt er dus flinke ritten mee maken. En mocht je tussentijds moeten bijladen, dan is dat met een snellader in een half uur gepiept!”

Batenburg Energietechniek BV is een gezonde én groeiende onderneming met zo’n zeventig medewerkers en een voor de helft geëlektrificeerd wagenpark van een kleine twintig auto’s. “We werken als bedrijf middenin de energietransitie met de uitbreiding van het elektrisch netwerk in Nederland en zijn pionier op het gebied van opslag van energie en energiemanagementsystemen. We zijn een handelsbedrijf dat materialen levert voor de energiemarkt,” vertelt Albert van Dalfsen. “Tot onze klantenkring behoren concerns als Stedin, Enexis en Liander, om maar wat voorbeelden te noemen. De ID. Buzz zetten we specifiek in als ‘pool-auto’ voor roadtrips van onze verkoopmedewerkers naar klanten, bij wie ze terplekke materialen en gereedschappen demonstreren. De ID. Buzz Cargo leent zich uitstekend voor deze spullen, want de laadruimte is groot. Daarnaast is de auto uiterst representatief. Dat merken we bij onze bezoeken én onderweg daar naar toe. De reacties zijn zonder uitzondering zeer positief. Prima reclame dus voor ons bedrijf én in het verlengde daarvan voor M. de Koning Autobedrijven, want daar hebben we deze ID. Buzz Cargo aangeschaft. Het contact met ‘De Koning’ is al jaren hartelijk en gebaseerd op wederzijds vertrouwen. De overhandiging van de sleutels en de uitleg door Rob Rutjes verliepen heel prettig. Alle ins en outs van deze bijzondere auto kregen we daarbij mee, om er vervolgens de weg mee op te gaan. Ook dat was en is een feestje. De ID. Buzz Cargo rijdt als een luxe personenauto; het weggedrag is aangenaam en voorspelbaar. En ook niet onbelangrijk: het zitcomfort is uitstekend. Kortom: een auto waarmee we onze mensen met een goed gevoel op pad sturen.”