Jan Pieter – Werkplaats chef, Volkswagen Capelle aan den IJssel

“Een wagenpark voornamelijk bestaande uit elektrische auto’s? Wij zijn er klaar voor!”

 

“Meer dan 18 jaar geleden ben ik direct na school bij M. de Koning Autobedrijven komen werken en ik ben nooit meer weggegaan. Mijn broer werkte hier destijds en ik ging vaak op zaterdag met hem mee, ik vond het heel fascinerend om te zien hoe de autotechniek zich ontwikkelde. M. de Koning Autobedrijven geeft je de kans om jezelf mee te ontwikkelen met het werk. Ook stimuleren ze het maximale uit jezelf te halen door zo veel mogelijk vakgerichte opleidingen te volgen. Je mag bijna iedere opleiding volgen die je wilt, als het maar met je vak te maken heeft. De ontwikkelingskansen die gegeven worden gaan verder dan de opleidingen. Ik zelf heb binnen het bedrijf mogen groeien van leerling naar Technisch Specialist, Voorman en recent naar Werkplaats Chef.

Ik vind de elektrificering in de autobranche interessant, er komen nieuwe problemen en oplossingen waar gekwalificeerde mensen voor nodig zijn. We hebben een directie die graag klaar wil zijn voor de toekomst. M. de Koning heeft dan ook veel investeringen gedaan de afgelopen jaren en doet dit nog. Ik vind dit een verstandige keuze, want het zal de toekomst blijven. Volkswagen zegt dat in 2025 het gehele wagenpark voornamelijk uit elektrische auto’s zal bestaan en wij zijn er klaar voor.

We hebben in de vestiging Capelle aan den IJssel een leuk, jong team met een goede sfeer en onderlinge samenwerking die met zowel de werkplaats als het magazijn heel erg goed is. Iedereen heeft wel eens een slechte dag, maar over het algemeen kan iedereen goed met elkaar overweg. De directie kent iedereen bij naam en nemen altijd even de tijd voor een persoonlijk gesprek met je. Het is een werkgever die erg bij zijn personeel betrokken is en oprechte interesse heeft in het personeel.”

JanPieter3