Ferry – Werkplaats chef, Rotterdam

“Er moet passie inzitten”

 

“Meer dan 14 jaar geleden kwam ik bij M. de Koning Autobedrijven terecht, nadat ik hier werd geplaatst door een werving en selectie bureau. Ik ben destijds begonnen als monteur, diagnose specialist eigenlijk. Later ben ik doorgegroeid tot voorman en sinds een jaar heb ik de functie van werkplaats chef.

Ik heb bij M. de Koning Autobedrijven mijn draai gevonden en ik zit hier op mijn plek. Ik vind het leuk dat ik de spil ben tussen de receptie en de monteurs. De monteurs hebben wat aan mij en ik heb wat aan hen, ik vind het leuk dat we met elkaar een team zijn.

We hebben een gezellige ploeg, het is een jong team met ook een paar oudere monteurs. Hierdoor is er een leuke mix van hoogopgeleide monteurs en een paar jongens die leerling of beginnend zijn. Iedereen vraagt elkaar om hulp als ze er niet uitkomen, dus de ondersteuning onderling is perfect.

De werkplaats is mooi ingericht, we krijgen goede ondersteuning vanuit de importeur, we werken met goed gereedschap en mooie merken, het is een fijne werkplek. Ik vind dat de kwaliteit bij M. de Koning erg hoog staat, echt vakmanschap. Niet alleen de kwaliteit staat hoog, maar ook de service, wij ontzorgen onze klanten. Wij bieden bijvoorbeeld haal en breng service, maar ook vervangende auto’s aan. Het is ook persoonlijk, kleinschalig en we hebben een persoonlijke benadering en geven adviezen op maat. De klant is hier geen nummertje en krijgen de aandacht die ze verdienen.

Er zijn veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Als jij jezelf bewijst hier en je hebt het in je, dan zit je hier op de juiste plek en dan wordt het maximale uit je gehaald. Ik vind het belangrijk dat onze medewerkers proactief zijn en niet afwachten. Het is leuk om te zien als onze medewerkers leergierig zijn en laten zien dat ze het willen, er moet passie inzitten.”

Ferry – Werkplaats chef, Rotterdam
Ferry – Werkplaats chef, Rotterdam
Ferry – Werkplaats chef, Rotterdam