Geschiedenis

M. de Koning is een vertrouwd familiebedrijf met vijf vestigingen in de regio Rotterdam. Wat is het geheim van de groei van dit autobedrijf? Wij geven u graag een korte impressie hoe onze organisatie is ontstaan.

In 1964 startte Maarten de Koning een autobedrijf in Krimpen aan den IJssel. Sinds die dag staat klanttevredenheid centraal bij M. de Koning. Na vier jaar is het contract van officieel Volkswagen dealer een feit. En sinds 1975 mag M. de Koning Autobedrijven zich ook Audi-dealer noemen.

Mdekoning geschiedenis pand
Mdekoning geschiedenis opening

Groei familiebedrijf

Om de klant optimaal te bedienen groeit het familiebedrijf ondertussen met een schadeherstelwerkplaats en benzinestations. In 1982 start M. de Koning ook een vestiging in Capelle aan den IJssel. In diezelfde tijd nemen de broers Wim en Hans de Koning de leiding over van vader Maarten. In 2004 nemen de broers een showroom en werkplaats in Rotterdam over van Auto Bouman.

Inmiddels is de vestiging in Capelle aan den IJssel uitgegroeid tot een stand-alone Audi-vestiging en een stand-alone vestiging voor Volkswagen. De vestiging in Krimpen aan den IJssel beschikt over een moderne schadeherstelwerkplaats. Vakkundig personeel herstelt hier schade van particuliere en zakelijke rijders van alle automerken.

In de afgelopen 4 jaar zijn alle Volkswagen vestigingen volledig verbouwd en voldoen daarmee weer helemaal aan de verwachtingen van de klant, de moderne en digitale uitstraling van nu en van de toekomst. Tijdens de verbouwing in 2019 heeft het bedrijf in Rotterdam een enorme metamorfose ondergaan, waarbij een warme maar moderne en professionele is neergezet.