Duurzaam Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij M. de Koning Autobedrijven staat het belang van mens, dier en natuur hoog in het vaandel. Samen proberen wij aan een betere leefomgeving te werken, zodat wij nu en óver 200 jaar nog van deze planeet kunnen genieten. Zo hebben wij het Erkend Duurzaam Plus certificaat mogen ontvangen, wat alle elementen van Erkend Duurzaam Basis in zich heeft, maar daarnaast ook de aandacht richt op het terugdringen van energie- en afvalstromen.

Sinds 1 oktober zijn wij een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG en FOCWA Schadeherstel. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat M. de Koning in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf?
“Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij ons onderscheiden door het voeren van een actief beleid voor reststoffen en energiebeheer. Wij adviseren klanten over energiebesparende en stille banden en controleren zoveel als mogelijk bij een werkplaatsbezoek de bandenspanning om het brandstofverbruik naar een minimum te reduceren. Daarnaast maken wij gebruik van groene stroom en gaan wij zuinig om met energie.”

Duurzaam trekken wij door in elke tak van onze bedrijfsvoering, zo ook als werkgever. Het welzijn van onze medewerkers staat hoog in het vaandel waarbij wij zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven bieden. Buiten het bedrijf nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van projecten in Colombia en de Filipijnen naast de lokale sponsoring van verenigingen en stichtingen zoals “de Belbus” in Krimpen aan den IJssel.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In onze showroom vindt u dan ook al onze schone en zuinig modellen van Volkswagen, Audi en Volkswagen bedrijfswagens. Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij u informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken wij verder dan de auto’s die wij nu verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.