Nieuw seizoen Audi quattro Ski Cup dit weekend van start

04 december 2017 om 15:37 in Audi Nieuws Nieuws
Audi quattro Ski Cup

Professionele skiërs hebben de World Cup, Audi-klanten en wintersporters de Audi quattro Ski Cup. De populaire wedstrijdserie voor amateurs gaat dit weekeinde in Obergurgl zijn derde seizoen in. Na tien wedstrijden in Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Zwitserland volgt in maart volgend jaar de finale in Kitzbühel.

  • De wedstrijdserie voor amateurskiërs begint in Obergurgl
  • Seizoen bestaat uit tien evenementen, de finale is in Kitzbühel
  • Vorig jaar had de Audi quattro Ski Cup meer dan 3000 deelnemers

Audi Quattro Ski Cup

De Audi quattro Ski Cup doet in alles denken aan de World Cup. Er wordt gestart vanuit hetzelfde starthuis, gefinisht onder dezelfde finishboog en er is uiteraard professionele tijdwaarneming. Komend weekeinde gaat de serie voor de derde keer van start. De Audi quattro Ski Cup bestaat uit tien evenementen in vier Alpenlanden. De beste deelnemers gaan door naar de finale in Kitzbühel (23 – 25 maart).

Het deelnemersveld bestaat enerzijds uit Audi-klanten, die zijn uitgenodigd door regionale partners. Daarnaast kunnen geïnteresseerden zichzelf ook aanmelden via www.audiquattroskicup.com. Vorig jaar deden zo’n 3100 sporters mee aan de Audi quattro Ski Cup. In het eerste seizoen werden er wedstrijden gehouden op slechts twee locaties. Inmiddels staan er tien op de agenda: Obergurgl, St. Moritz, St. Anton am Arlberg, Verbier, Megève, Cortina d’Ampezzo, Kitzbühel, Alta Badia, Davos en Madonna di Campiglio.

Ski cup finale

In de finale worden de deelnemers bijgestaan door een bekende skilegende. Ze strijden niet alleen individueel tegen elkaar op verschillende disciplines, maar worden eveneens onderverdeeld in teams. In de teamcompetitie gaat het allemaal om het winnen van de prestigieuze landencup.

De World Cup aanvoelende amateurserie is geïnspireerd op de Audi quattro Cup voor golfers. Sinds de start daarvan vijfentwintig jaar geleden hebben wereldwijd al meer dan een miljoen amateurs meegedaan. Als de skiërs dit weekend aan hun seizoen beginnen, sluiten de golfers hun seizoen af met de finale in Mexico.