Luxe en efficiency vinden elkaar in Audi Q3 plug-in hybride editions

19 januari 2021 om 11:23 in Audi Nieuws Nieuws
Audi Q3 plug-in hybride
  • Audi Q3 45 TFSI e: vanaf € 48.400*
  • Leverbaar in drie smaken: edition, Business edition en S edition
  • Efficiënte aandrijflijn maakt elektrische actieradius van 50 km** mogelijk

De nieuwe 45 TFSI e plug-in hybride modellen van de Audi Q3 en Q3 Sportback zijn per direct leverbaar in Nederland. De prijzen starten bij € 48.400*. Audi levert de nieuwe Q3 PHEV in drie smaken: de edition, de extra complete Business edition en de sportieve S edition. Gemeenschappelijke kenmerken zijn een rijke standaarduitrusting en een efficiënte aandrijflijn die het mogelijk maakt om 50 kilometer** geheel elektrisch te rijden.

De nieuwe Audi Q3 plug-in hybride modellen hebben een aandrijflijn waarbij een elektromotor is geïntegreerd. Dit in de vorm van een standaard 6-traps S tronic-automaat. Het systeemvermogen van 180 kW/245 pk zorgt voor aansprekende prestaties, zoals een acceleratie van 0-100 km/u in 7,3 seconden en een topsnelheid van 210 km/u. De 13 kWh accu maakt een elektrische actieradius van 50 kilometer** (WLTP) mogelijk. Het slimme samenspel van de 1.4 TFSI turbo-benzinemotor en de elektromotor leidt ook tot gunstige verbruikscijfers. Via een wallbox (400 V, 3,6 kW, wisselstroom) is de accu van de Audi Q3 45 TFSI e in 3 uur en 45 min volledig te laden.

Q3 en Q3 Sportback 45 TFSI e edition

De Q3 en Q3 Sportback 45 TFSI e in edition-uitvoering komen compleet voor de dag. Hun standaarduitrusting omvat onder meer 17 inch lichtmetalen velgen en een Audi virtual cockpit (het naar eigen wens instelbare digitale instrumentenpaneel). Verder ook de Audi smartphone interface, volautomatische airconditioning (twee klimaatzones), cruise control, parkeerhulp achter en diefstalalarm. Ook de rijstrookassistent en rijstrookwisselhulp zijn inbegrepen. De Audi Q3 45 TFSI e edition is er vanaf € 48.400*. De prijzen van de Q3 Sportback 45 TFSI e edition beginnen bij € 51.350*.

Audi Q3
Audi Q3 plug-in hybride
Audi Q3 plug-in hybride
Audi Q3 plug-in hybride

Zakelijke focus: Q3 45 TFSI e Business edition

De Business edition-uitvoeringen van de Q3 en Q3 Sportback 45 TFSI e zijn nog meer op de zakelijke rijder gericht. Ze hebben alle features van de Q3 edition en vullen die aan met het gebruiksgemak van MMI navigatie plus (inclusief verkeersbordherkenning), LED-koplampen en dynamische richtingaanwijzers achter. De Business editions zijn daarnaast te herkennen aan 18 inch lichtmetalen velgen. De Audi Q3 45 TFSI e Business edition is leverbaar vanaf € 49.400*. De Q3 Sportback 45 TFSI e Business edition: vanaf € 52.350*.

Sportieve touch: Q3 45 TFSI e S edition

In S edition-trim ademen de nieuwe Q3 en Q3 Sportback 45 TFSI e sportiviteit. Ze geven de luxe van de edition een sportieve touch met het S line interieur en S line exterieur. Dat betekent bijvoorbeeld standaard 18 inch lichtmetalen velgen, verlichte S line instaplijsten, sportstoelen, een driespaaks sportstuur en een zwarte dakhemel. Ook LED-koplampen, dynamische richtingaanwijzers achter en MMI navigatie plus (inclusief verkeersbordherkenning) behoren tot het standaardpakket van de S editions. De Audi Q3 45 TFSI e S edition is er vanaf € 53.400*. De Q3 Sportback 45 TFSI e S edition: vanaf € 56.150*.

Audi Q3 plug-in hybride
Audi Q3 plug-in hybride
Audi Q3 plug-in hybride
Audi Q3 plug-in hybride

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. 

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie en de gebruiks- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.