Audi e-tron comfort op het hoogste niveau

11 juli 2018 om 11:18 in Audi Nieuws Nieuws
Audi e-tron camera

De inzittenden van de Audi e-tron profiteren niet alleen van zijn enorme binnenruimte en minimalistische, moderne interieurdesign, maar ook van de stilte die er in het compartiment heerst. Stilte die kan worden opgevuld met het perfecte geluid van het Bang & Olufsen 3D Premium Sound System. Ook biedt de e-tron een volledig nieuw digitaal display en unieke virtuele buitenspiegels.

  • Elektrische aandrijflijn maakt Audi e-tron in interieur buitengewoon stil
  • Perfect voor het optionele Bang & Olufsen-audiosysteem
  • Wereldprimeur voor virtuele buitenspiegels

MMI touch

Net als andere Audi’s is de e-tron uitgerust met het MMI touch-systeem. Dat wordt aangestuurd via twee hoge-resolutieschermen (bovenste: 10,1 inch, onderste: 8,6 inch), die vrijwel alle conventionele knoppen en schakelaars vervangen. Het bovenste display wordt gebruikt voor het infotainment- en navigatiesysteem, de telefoon en de speciale e-tron-instellingen. Het andere scherm is er voor de airconditioning, comfortfuncties en input van geschreven tekst. De Audi e-tron luistert ook naar stemcommando’s.

Het navigatiesysteem van de auto houdt rekening met de elektrische actieradius. Deze e-tron-routeplanning is beschikbaar via het MMI-systeem of de myAudi-app. De bestuurder krijgt de route te zien, met daarop de benodigde laadpunten. Het navigatiesysteem houdt daarbij niet alleen rekening met het laadniveau van de batterijen, maar ook met de verkeerssituatie en benodigde laadtijden. De laadplanning wordt constant aangepast aan de omstandigheden.

Audi virtual cockpit

Standaard op de Audi e-tron is de Audi virtual cockpit, die via het multifunctionele stuurwiel kan worden bediend. Zijn display heeft een hoge resolutie van 1.920 bij 720 pixels (full HD) en nieuwe graphics die zijn voorbehouden aan de e-tron. Als aanvulling op de Audi virtual cockpit is er een optioneel head-up display. Die projecteert belangrijke informatie ‘in’ de voorruit, zodat de bestuurder zijn blik niet van de weg hoeft te halen.

Uitzonderlijk stil

Door zijn elektrische aandrijflijn is de Audi e-tron in het interieur uitzonderlijk stil. Het enige dat de inzittenden kunnen horen is wat bandengeruis en het zachte zoemen van de elektromotoren. In eigenlijk alle auto’s domineert het geluid van de wind de cabine bij snelheden boven de 85 km/u. De Audi e-tron is echter zo geïsoleerd dat er nauwelijks geluid doordringt in de cabine.

Daarmee is het interieur de perfecte plaats om naar het optionele Bang & Olufsen 3D Premium Sound System te luisteren. Het systeem heeft een vermogen van 705 watt en werkt met maar liefst zestien luidsprekers, waarvan twee kleintjes in de a-stijlen, twee surround sound-speakers in de d-stijlen en twee basboxen in de voorste portieren.

Audi e-tron interieur
Audi e-tron interieur
Audi e-tron stuur